![]() ![]() |
Dec 15 2008, 04:43 PM
|
|
|
Eleman ![]() ![]() Grup: Moderator İleti: 230 Katılım: 02-12-2008 Nereden: Mersin Üye No: 55 |
QUOTE 1- Lütfen Türkçe yazın, tÜrqCh£ değil. Csadası Anayasası'nın 1. maddesinde de dediği gibi lütfen yazılarımızı Türkçe karakterler kullanarak, imla kurallarına uyarak, kısaltmadan, düzenli bir şekilde yazalım. Sizlerin isteği üzere açmış olduğumuz forumumuzu böyle hatalar yaparak katletmeyelim. QUOTE 11- Yukardaki kurallara uymayanlar ve bunu alışkanlık haline getirenler cezalandıralacaktır. 11. maddede yer alan kurala göre ise 1.maddemize uymayanların ve bunu uyardığımız halde alışkanlık haline getirenlerin cezalandırılacağını Csadası yönetimi adına sizlere duyuruyorum. -------------------- _
|
|
|
|
Mar 4 2010, 02:35 AM
|
|
![]() Eleman ![]() ![]() Grup: Root Admin İleti: 121 Katılım: 02-01-2010 Nereden: Çukurova / ADANA Üye No: 2,804 |
Evet forumdan uzak kaldım biraz, son günlerde foruma takılma süremi biraz arttırarak forumda açılan gereksiz başlıklar, gereksiz yazılar, türkçemizin katli gerçekten beni çok üzdü. Karşılaştığım bazı yazım hatalarını yazıyorum ve bunlar gerçek türkçe değildir. Madem ki türkçeyi kullanıyoruz, üşenmiyor yazı yazıyoruz ve bunların okunaklı, anlaşılır olması bizim elimizde. "ç,ğ,ü,i,ş,ö,r,y,g" karakterlerini kullanmaya özen gösterelim. Her kelimenin baş harflerini ve şu "L" harfini büyük yazmanız size artı birşey katmayarak bizlere okuma zorluğu çektirerek ve yetkililerden olumsuz puan alarak forumda görüntü kirliliği yaratıyorsunuz. Bizler sizleri boş yere uyarmıyoruz. Başlıkları konu ile ilgili ilişkilendirerek yazınız. Gerçekten de yardıma ihtiyaç duyan kişiler ulaşacağı konuya ulaşamayarak ya da geç ulaşarak yine bizlere ve foruma zarar vermiş oluyorsunuz. "Acil yardım" yerine aldığınız hatanın bir kısmını (Örneğin "0x00124 hatası") bile yazsanız aynı sorunu yaşayan kişiler sizlerle beraber sorunu çözmeye çalışacaklardır. Kısaca "Teşekkür" yerine, bu teşekkürü bir cümle içerisinde kullanırsanız daha anlaşılır olursunuz. "Güzel paylaşım" yerine "vay be denedim gerçekten güzel bir programmış veya bilgiymiş sayende hatadan kurtuldum şu kadar rekor kırdım bende satın aldım" vs gibi cümleler kurunuz. Kelime dağarcığınız genişlesin. Madem forum sitesindeyiz bilgi paylaştıkça çoğalır. Sizinde o konuya yada mesaja katacağınız birşeyler olmalı değil mi? Mutlaka kuru bir teşekkürün yanında bunu güzel cümleler ile tamamlayarak bitiriniz. Aşağıdakileri üşenmeden tek tek yazıyorum ki bu konuların beni ne kadar rahatsız ettiğini anlayın. Bu aşağıda sıralananlar benim aklımdan uydurduklarım değil aksine şuan bütün mesajlara (yaklaşık 4.800 mesaj) tek tek bakarak ve sizlerin yazılarını düzelterek yazıyorum. Elbetteki benim de hatalarım olacaktır ama bunu düzeltmek için her zaman ikinci bir şansımız vardır(EDIT=Düzenle butonu). En kısa zamanda butonlarda türkçeleştirelecektir. Yazım hatalı kelimeleri görür görmez mesajın hepsini siliyoruz. Uğraşıp emek edip 5-6 kelimeden oluşan değerli yazılarınızın silinmesini istemiyorsanız lütfen uyarılarıma kulak veriniz aksi taktirde hiç mesaj yazmayın. Bundan sonra daha dikkatli olacağınıza inanıyor ve güveniyorum.
coq değil çok quzel değil güzel diceksiniz değil diyeceksiniz bişi değil birşey bişe değil birşey deiştirilmesi değil değiştirilmesi kımse değil kimse seçmişiniz değil seçmişsiniz katogorisi değil kategorisi yapılsa değil yapılırsa ark değil arkadaş (su yolu değil saol değil sağol olucak değil olacak yha değil yahu giriyo değil giriyor herkez değil herkes inanmıyosanız değil inanmıyorsanız inanıyo değil inanıyor olm değil oğlum (argo kullanmanızı tavsiye etmiyorum) cok değil çok yapıyonda değil yapıyorsun da edıomdeğilediyorum bnd değil bende (sesli harfleride kullanın ki yanlış anlaşılmalara meal vermeyin "ebe" gibi bilmiyom değil bilmiyorum yazıor değil yazıyor acıcak değil açacak (acıcak yazarak kibarlaşmıyor, açacak yazarakta kabalaşmıyorsunuz emin olun) tanıtıcaz değil tanıtacağız (yukardaki örneğe benzer) olucaz değil olacağız (yukardaki örneğe benzer) alıcam değil alacağım (denden qirceksin değil gireceksin (sinir kat sayılarım artıyor inanın) weriorum değilveriyorum (bir harf için bu şekilde yazıyorsanız daha ne diyeyim ben ?) plz - pls değillütfen (elimizden geldiği kadar diğer ingilizce kelimelerede dikkat edelim) oynıyan değil oynayan saten değil zaten ... Bu örnekler sadece %1'ini kapsıyor. Hepsini yazacak kadar zamanım ne yazık ki yok. Eminim bizleri şimdi daha iyi anlıyorsunuz. Bu örnektekileri bilipte işine gelmeyen yada kolayına gelenler olabilir, dediğim gibi o şekilde yanlış yazacağı yere hiç yazmasın çok daha makbule geçer. “Türk Milletinin dili, Türkçedir. Türk Dili dünyanın en güzel, en zengin ve en kolay dilidir.” “Türk Dili, Türk Milletinin kalbidir; beynidir.” Mustafa Kemal Atatürk Lütfen güzel Türkçemizi koruyalım. -------------------- CSADASI'nın resmi cs 1.6 serverinin genel bilgilerini GameTracker sitesinden
online olarak alınan veriler doğrultusunda aşağıdaki bannerde görebilirsiniz. llllllllllllllll Server, günün büyük bir bölümünde (32/32) dolu olarak hizmet vermektedir. Server (cs 1.6) IP: cs1.csadasi.com |
|
|
|
![]() ![]() |
| Basit Görünüm | Tarih : 6th September 2010 - 03:15 PM |